Kyrkö Mosse!

Att vandra runt på Kyrkö Mosse känns lite overkligt, att gå runt bland rostiga bilar från mitten av förra seklet är spännande. Att gå runt några cykellik samtidigt som jag försöker få en bra bild på en halvt sönderrostad bil från 50-talet känns lite konstigt. Jag börjar fundera över om detta är verkligt eller om jag bara drömmer, vad är det som gör att en kommun bestämmer sig för att bevara detta område orört i 49år. Är det rätt att låta allt detta skrot bara ligga kvar ute i skogen bara för att locka turister till kommunen

Vänligen

Karlund

Annonser

4 thoughts on “Kyrkö Mosse!

 1. Jeg har besøkt et tilsvarende sted utenfor Töcksfors, og for oss som fotograferer er det i hvert fall veldig spennende.
  Egentlig synes jeg et par slike steder bør få stå urørt en stund til. De viser jo en del av vår nære historie.
  På den tiden bilene ble plassert der var de ”gull” verd for den som trengte deler til sin egen bil. Vet at mange fra Oslo-området dro over til Töcksfors i slikt ærend. I årene etter krigen var det nemlig slett ikke lett å få tak i bildeler her.

 2. Kyrkö Mosse kommer absolut få ett besök av mig under semestern, en plats som jag tror att jag kommer gilla. Tänk att gammalt skrot kan vara så vackert!
  Morgan

 3. Här har man ilat runt med kamera ett otal gånger. Lika spännande varje gång, man hittar alltid nått nytt.
  Sedan kan man ha åsikter om det är nedskräpning eller kulturarv, det beror helt på hur man ser det. Numera är stället klassat som dokumentärt museum och ska vara orört fram till 2050.
  Ett ställe som knappast lämnar någon oberörd iaf!

  Mvh, Jörgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s