En bra bild!

När man fotograferar en fågel ska man enligt förståsigpåare visa en bild med perfekt skärpa. Om jag fotograferar en fluga som sitter på en blomma måste hela flugan vara skarp och det får inte finnas några ovidkommande objekt i bilden som tex ett vissnat löv.

Enligt några måste bilden vara konstnärlig, vilket för många fotografer enbart betyder att bilden är svartvit och för andra betyder det att bilden måste vara suddig.

En del arbetar bara med det kvadratiska formatet och hävdar att det är det ända formatet som går att använda, några kan bara arbeta med panorama för att få en bra bild.

Om du inte använder komplementfärgerna rätt så kan ju ingen tycka om bilden eller så måste du arbeta med fyra nyanser av brunt.

En del anser att naturfotografiet inte kan vara en bra bild utan det måste vara i Strömholms anda och visa människor. Några anser att det är bara de finska fotograferna som kan porträttera vemod i perfektion. Norrmän är de ända som vet hur man fotograferar fjällens vidder och om man skall vara actionfotograf måste man vara ung och tokig och kasta sig ut för olika stup med kameran i vänster hand. Om innehållet inte är politiskt korrekt kan man ju inte tycka om bilden, om bilden är digital är den mindre värd. Om bilden är fotograferad av en erkänd fotograf är den bättre än om det är en nykomling som gjort den. Om motivet är exotisk har bilden den lättare för att bli erkänd.

 

För mig är en bra bild en bild som…………

bryter igenom i det dagliga vimlet av bilder.

rör mina sinnen.

är vacker.

säger mera än den visar.

jag kan återkomma till och upptäcka mera.

mm

Vänligen

Karlund

Annonser

4 thoughts on “En bra bild!

  1. Inte visste jag att du var så filosofisk och verbal.
    Alla bilderna hittills är kanonfina
    mvh Barbro

  2. Jeg er så enig med deg!
    Et bilde behøver slett ikke være perfekt i forhold til hva ”forstå-seg-påere” mener og synes, eller være klippet i henholdt til reglene for ”god” komposisjon for å være et godt bilde.
    For meg betyr det mye mer at bildet formidler fotoglede, en god stemning og aller helst at det også kan fortelle en historie. Da er det et godt bilde, og klarer jeg dette er jeg mer enn fornøyd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s